Om Trinitatis Natkirke

Vi afholder Musikgudstjenester hver tirsdag aften kl. 20.00 – ca. 22.30.
I musikgudstjenesten deltager forskellige bands og musikere som, i samarbejde med Natkirken skaber en anderledes gudstjeneste og en ny kirkelig oplevelse.

Der er naturligvis gratis adgang for alle til Natkirkens musikgudstjenester.

Vi vil skabe et rum for mangfoldighed – musikalsk, billedligt, poetisk og menneskeligt. Alle udtryksformer har deres egen skønhed og validitet, hvis de skabes med et kunstnerisk sigte. Vi vil som Natkirke for unge gerne åbne dørene for ungdomskultur i alle dens afskygninger og udtryk. Det er derfor afgørende, at unge kan regne med at få deres kultur og kunst taget alvorligt i Natkirken.

Vi har derfor, som udgangspunkt, ingen begrænsninger for hvilken slags musik du spiller, hvad for nogle digte du skriver eller hvilken dans du danser, og om du gør det med et kristent sigte eller ej.

Vi skal som kirke ikke afsondre os fra virkeligheden – vi skal derimod være aktør og medspiller, og gøre hvad vi kan for, at det kristne ikke ses som en begrænsning for kunsten og kulturen, men som en platform for kreativitet.

Natkirken er en ny måde at lave kirke på og ikke bare et almindeligt spillested. Musikgudstjenesterne foregår i et gammelt kirkerum, og det ændrer naturligvis forholdende for de besøgende artister, men udfordrer og inspirerer forhåbentligt også:-)

Vi forventer selvfølgelig at både optrædende og besøgende tager ansvar for rummet, på samme måde som de tager ansvar for den gode oplevelse. Vi håber både besøgende og artister vil udfordre hvordan en musikgudstjeneste kan se ud, og tage medejerskab af, Natkirken, arrangementerne, og den unikke mulighed for at agere i et usædvanligt og særegent rum og opleve folkekirken på en ny måde.

Vi tager udgangspunkt i en almindelig gudstjeneste, forsimpler den en smule, leger med formen, og åbner op for anderledes kirkelige handlinger.
Vi udskifter orgel og salmesang med musik som fremføres af aftenens musikere.
Al slags musik er som udgangspunkt velkommen. Rock, Pop, Hiphop, Electronica, jazz, klassisk, singer/songwriter eller obskur 8bit. Kun fantasien sætter grænser. Vi arbejder ud fra konceptet, at hvis vi blot åbner vores døre og møder kunstnerne med respekt, vil de respektere os tilbage.

Hvis du har en særlig ide til en kombination af udtryksformer, artister e.lign. så hold dig ikke tilbage – vi elsker at modtage gode ideer 🙂

Trinitatis Natkirke ligger i forlængelse af Rundetårn på Købmagergade 52A:

Comments are closed.